Miksi europarlamenttiin?

Eurooppa on kotimme. Euroopan unionin tehtävänä on varmistaa, että Eurooppa on oikeudenmukainen ja turvallinen koti kaikille täällä asuville. Europarlamenttivaaleissa päätetään, mihin suuntaan maanosaamme kehitetään.

EU on ollut ja on rauhan ja vakauden ylläpitäjä Euroopassa.  EU on näyttänyt esimerkkiä, miten kansainvälisellä yhteistyöllä voidaan edistää rauhaa ilman sotilaallista liittoutumista. Sillä tiellä on hyvä jatkaa.

Luodaan työpaikkoja ilmastonmuutoksen pysäyttävällä jälleenrakennuksella

Ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaava ilmastonmuutos vaatii kansainvälistä yhteistyötä. Euroopan unionista tulee tehdä ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijä. Ilmastonmuutoksen torjunta on meidän aikamme jälleenrakennusta. Eurooppaan ekologisella jälleenrakennuksella luodaan myös työpaikkoja.

Rahaa Euroopan ekologiseen jälleenrakennukseen saadaan asettamalla ympäristöä kuormittavaille tuotteille, kuten muoville ja lentämiselle haittaverot sekä asettamalla hiilitullit  EU:n ulkopuolelta tuotaville tuotteille. Rahoitusta saadaan myös suitsimalla harmaata taloutta ja verovälttelyä, jotka lisäävät Euroopan unionin jäsenvaltioiden verotuloja.

Turvataan jokaiselle yhdenvertaiset ihmisoikeudet kaikissa EU-maissa

Eurooppa on kotimme. Sen tulee olla hyvä koti, jossa kenenkään ei tarvitse pelätä. Jokaiselle Euroopassa asuvalla tulee olla oikeus hyvinvointiin ja mahdollisuudet osallistua yhteiskuntaan. Ketään ei saa syrjiä eikä kenenkään ihmisoikeuksia loukata. Euroopan unionin tuleekin vaatia jäsenmaitaan pitämään kiinni yhteisesti sovituista perusarvoista eli ihmisarvosta ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta, vapaudesta, kansanvallasta, tasa-arvosta ja oikeusvaltion toimintaperiaatteista.

Lisää vaalitavoitteistani voi lukea vasemmistoliiton on erinomaisesta ja monipuolisesta eurovaaliohjelmasta. Vasemmistoliiton eurovaaliohjelmaan pääset tästä.

Tervetuloa mukaan kampanjaan

Tervetuloa mukaan europarlamenttikampanjaan. Kampanjan tapahtumista saa tietoa näiden verkkosivujen kaletenterista sekä Facebookissa toimivasta tukiryhmästä https://www.facebook.com/groups/420208932092226/ Tekemistä on jokaiselle, joka tahtoo tulla mukaan. Pidetään yhteyttä, tervetuloa mukaan-

Kampanjapäällikkonä toimi Kiti Neuvonen (kiti.neuvonen AT kolumbus.fi) sosiaalisen median kampanjointia ohjaa Iikka Nikkinen.(iikkapetterinikkinen AT gmail.com) Kampanjan taloutta hoitaa Laura Tohka (laura.tohk AT gmail.com)