Kymmenen vuotta tamperelaisessa kuntapolitiikassa on opettanut, että asioihin perehtymällä voi yksittäinenkin luottamushenkilö vaikuttaa päätöksiin. Olen tällä päättyvällä valtuustokaudella ollut yksi aktiivisimmista kaupunginvaltuutetuista (Aamulehti 21.2.2021, Tamperelainen 23.1.2021

Olen nostanut kaupunkilaisten huolia keskusteluun ja ratkaistavaksi muun muassa tekemällä valtuustokyselyjä ja – aloitteita. Niistä useimmat ovat käsitelleet sosiaali- ja terveyspalveluiden laatua ja saatavuutta, mutta olen myös nostanut esiin keinoja parantaa kaupungin päätöksenteon avoimuutta ja kaupunkilaisten kuuntelemista sekä kitkeä korruptiivisia piirteitä kaupungin päätöksenteossa. Esimerkiksi kaupungin vuokratonteilla keinottelun estämisestä tekemäni aloitteen seurauksena kaupunki muutti vuokrauskäytäntöään. Kaupunki otti käyttöön vuokrauspyyntölomakkeen, jossa vuokraoikeutta hakevan aikeet tontin käytöstä selvitetään, jotta vuokraoikeutta ei haeta vain eteenpäin välittämiseksi.

Kaupunginvaltuutetun tehtävän lisäksi olen tällä valtuustokaudella toiminut kaupunginhallituksen varajäsenenä ja konsernijaoston jäsenenä sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tays-tukisäätiön hallitusten jäsen.

Työkseni teen tutkijan töitä Tampereen yliopistossa ja toimin akavalaisten eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön, JUKOn pääluottamusihmisenä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden tohtori, toimittaja ja sairaanhoitaja. Asun Tammelassa puolison ja kissan kanssa. Suurimman osan vapaa-ajastani käytän yhteiskunnalliseen osallistumiseen. Rakkain harrastukseni on Vasen Kaista -verkkolehden toimittaminen.

Vaalilupaukset; palvelut, ympäristö ja avoin päätöksenteko

Kaupunginvaltuuston tärkeimpiä tehtäviä on päättää kaupunkilaisten palveluista sekä kaupunkiympäristöstä. Valtuutettuna toimin niin, että

  • kaikki tamperelaiset saavat tarvitsemansa niin sosiaali- ja terveyspalvelut kuin kulttuuri- ja liikuntapalvelutkin.
  • tamperelaiset asuvat viihtyisässä kaupunkiympäristössä, jota rakennetaan menneisyyttä kunnioittaen
  • tamperelaisia kuunnellaan päätöksenteossa ja päätösten perusteet kerrotaan avoimesti

Tulisitko tukijaksi?

Jos haluat, voit tukea kampaani monin tavoin: suositella kaverille, jakamalla sosiaalisesa mediassa verkkosivujeni osoitetta ja sosiaalisen median päivityksiä. Minulla on Facebookissa poliitikko-sivu, mutta kerron paljon toiminnastani henkilökohtaisella FB-tilillä. Tervetuloa kaveriksi.  Ihan vanhanaikaisia lennäkkejä voi jakaa. Ota yhteyttä, jos tahdot tukea tavalla tai toisella uudelleen valintaani valtuustoon.

Rahoitan suurimman osan vaalikuluista saamillani kokouspalkkioilla.  Varsinkin nyt. kun ihmisiä ei voi tavata kasvotusten, mainoksia on ostettava aiempaa enemmän. Aiemmissa vaaleissa olen saanut jonkin verran vaalitukea yksityisiltä ihmisiltä. Jos voit ja haluat tukea kampanjaani, tuen voi voi maksaa Sinikka Torkkolan vaalitukiryhmän tilille: FI73 5731 8220 1121 79.

Vaalien tulot ja menot on julkaistu omalla alasivullaan,

Lue lisää toiminnastani

Valtuustokauden tilinpäätös 1: tärkeintä on kaupunkilaisten palvelut (julkaistu 7.6.2021, tämä teksti)

Valtuustokauden tilinpäätös 2: viihtyisän, vehreän ja menneisyyttä kunnioittavan kaupungin puolustusta (30.5.2021)

Valtuustokauden tilinpäätös 3: korruptiivisten piirteiden kitkentää (tulossa)

Kuntajytky ei uhkaa vasemmistoa. Kansan Uutiset 28.5.2021

Kun on valtaa, täytyy tunnistaa vallankäytön raja: Kunnassa piilee korruption vaara (Kansan Uutiset 31.3.2021)

Sinikka Torkkola: viihtyisässä kaupungissa aikakaudet kohtaavat (Vasen Kaista 8.3.2021)

Sinikka Torkkola, 60 vuotta: Opin sen, että jos en osaa, aina on joku joka osaa ja haluaa auttaa (Vasen Kaista 24.5.2020)

Katso myös näiden sivujen mediassa-osio